DekorációInspirációk

Megújult a GPC Iroda – Tervező: Pók Enikő belsőépítész

A GPC iroda a belvárosi Fehérhajó utcából a Hungária krt. és Ajtósi Dürer sor sarkán lévő Hermina Business Towerbe költözött.

GPC IRODA BELSŐÉPÍTÉSZETI KIALAKÍTÁSA – Hermina Irodaház Budapest. Az új iroda kialakításához a 2. ütemben csatlakoztam, amikor már álltak a válaszfalak. Az iroda megkapta új modulszőnyegét, a falat tapétázták, festették. Ekkor az embernek nincs szíve lecsupaszítani az akár neki nem is tetsző kialakítást. Tiszteletben tartja a cég kialakítási büdzséjét, ezért inkább alkalmazkodik a kapott környezethez, és megpróbálja abból a lehető legjobbat kihozni.

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

Valahogy így indult az együttműködésünk, hogy létrehozzuk a GP Consulting és GPC New Wave vállalati gondolkodását támogató, az előremutatást, fejlődést jelképező budapesti központi irodát a Hermina Irodaházban. Szerencsém volt, mivel a környék történelmi épületekben jeleskedik, a vezetői irodából egyik oldalon a szecessziós stílusú Vakok Általános Iskolájára látni. A másik ablak a Városliget páratlan természeti környezetére néz. Így a fókusz számomra egyértelmű, hogy a panorámára került, mind a bútorok elhelyezése, mind a kiegészítők stílusa tekintetében. Az épített környezet okán a művészetet helyeztük előtérbe, a cég brand színeivel a fekete és pirossal kísérve.

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

Matt fekete topú asztalok, fekete – piros – krómozott vázú, bőr székek kerültek a vezetői irodába, szellős kárpitú, hálós székek a nagy tárgyalóba, a jobb szellőzés érdekében, a hosszú megbeszélések támogatására. Az asztalok összetolt formában, U alakban, a TV-vel szemben vetítős tárgyalásokra alkalmasak. Az álmennyezetbe rejtett vetítővászon leeresztésével, a mozgatható és lehajtható topú asztalok szomszédos raktárhelyiségbe tolásával, a székek mozis ültetési rendszerbe helyezésével pedig 16 fős előadóteremként funkcionál!

Kreatív tervezés 

Egyedi megoldás a Városliget felé néző panorámához kialakított pult, ahol az értékesítő kollégák átélhetik a tér érzését a cégközpontban is. A karakán megjelenésű bútorok mellé határozott, statement kiegészítők: fényes piros Lechuza kaspók, és piros, valamint fekete függesztékek kerültek, utóbbiak teret teremtenek és kijelölik a területet. Az iroda részen 1 fő dolgozó ültetését is meg kellett oldani, őt üvegfallal választottuk le a recepciós tér mögött. A nagy tárgyaló és az üzletfejlesztési vezetői szoba üvegfalaira a belátás megakadályozása érdekében savmart matrica került, a cég hitvallását erősítő motivációs szavakkal.

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

GPC iroda Pók Enikő Belsőépítész

Mivel a bejárattal szemben egy csúnya pillér állja el az utat, a projektben a legnagyobb kihívást a recepciós – és fogadó terület kialakítása jelentette. Pár modulszőnyeg darabot, megfelelő ritmusban, a közlekedő irány kijelölése miatt feketére cseréltünk. A bejárati ajtóval szemben világító szövegdoboz céglogót helyeztünk el, amely rögtön érzékelteti a vendéggel, jó helyen jár. Látótávolságon belül jobbra került a recepcióspult, a tér nagy főfala piros–fekete művészi hatású óriásposztert kapott.

Dekoráció a folyosókon

A folyosóra és az iroda helyiségekbe ennek a poszternek a vászonkép megfelelői kerültek. Az egységes, harmonikus stílus megteremtése miatt, amit a cég oklevelei, az utazások, közös események fotói tesznek barátságossá. Ezzel a cég dolgozói is könnyen azonosulhatnak. A legmarkánsabb térelem az egyedi tervezésű recepciós pult, amely az asztalosok számára kihívást jelentett: fényes fekete lacobel üveg előlappal, domborított saro elemmel. Szerencsére a szakemberek gond nélkül vették az akadályt.

Bízom benne, hogy a cég ügymenetét és stratégiai céljait megfelelően támogató irodát alakítottunk ki, ahová az új üzletág, a GPC New Wave fiatal tagjai is örömmel térnek be tapasztalatot szerezni és átadni.

Szöveg: Pók Enikő belsőépítész, Alapító
Környezettervezés.hu
pok.eniko@kornyezettervezes.hu
+3670 933 15 22

Vélemény, hozzászólás?

tizenhét − 11 =